blauw

De voordelen van jong talent binnen jouw bedrijf

En hoe jij ze kan binden

Generatie Y en Z, ook wel de digital natives, kunnen alleen in Nederland al 27 biljoen extra winst opleveren voor bedrijven. Het verschil met voorgaande generaties? Ze zijn volledig digitaal opgegroeid en kennen enkel een technologische wereld vol data. Bedrijven die snappen wat deze generaties nodig hebben en investeren in hun ontwikkeling gaan hier dan ook zeker winst uit halen. 


Vier voordelen voor jouw bedrijf


  • Innovatie

Jong talent heeft een frisse blik en houdt niet vast aan oude manieren van werken. Dit geeft jou een nieuw perspectief en

nieuwe inzichten.

  • Digitaal en technologisch voordeel

Door op te groeien in een digitale wereld is geen enkel systeem hogere wiskunde. Jong talent heeft het snel onder de knie en weet er de voordelen uit te halen.

  • Team diversiteit

Diverse teams bereiken de beste resultaten. Laat ervaren krachten en starters samenwerken om van elkaar te leren.

  • Flexibiliteit en enthousiasme

En nieuwe baan is spannend, starters willen zich bewijzen en alles is nieuw en interessant. Het enthousiasme is vaak goed merkbaar en ook stelt deze doelgroep zich vaak flexibel op en investeren ze graag tijd om te leren. 


Wat zoeken digital natives?

  • Stabiliteit en zekerheid

Het is niet de nieuwste technologie die ervoor zorgt dat de digital natives voor jouw bedrijf kiezen. In de kern willen ze het allerliefste stabiliteit, dat maakt ze echt blij.

  • Flexibiliteit in werkplek en werktijden

Vroeger werkte iedereen op kantoor, want daar kon je communiceren en was alles vindbaar wat werken mogelijk maakt. Dit is nu helemaal anders, werken kan vaak overal met een internetverbinding. Laat je medewerkers kiezen welke uren

zij het meest productief zijn voor jouw organisatie en op welke locatie zij het beste werken. Dit is niet per se het kantoor.

  • Work-life balance

Door de digitale wereld lopen werk en privé steeds meer door elkaar heen. Hier een balans in vinden is dat ook anders dan voorheen. Het is belangrijk actief te vragen wat medewerkers fijn zouden vinden. Dit zorgt voor meer productiviteit en

plezier in werken. Dit kan zijn dat ze gezonder willen leven en het bedrijf hier aan meewerkt of een stukje maatschappelijke verantwoordelijkheid.

  • Juiste inzet van technologie

Veel leidinggevenden denken dat deze generatie de nieuwste technologische snufjes wil, maar dit is niet het geval. Het gaat om het juiste gebruik van technologie om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken. Zo gebruiken veel digital natives

bijvoorbeeld graag hun eigen gadgets in plaats van bedrijfstelefoons en laptops en communiceren ze over platforms zoals Whatsapp. Iets wat niet altijd geïntegreerd is in de manier van werken van een bedrijf. 


Dat jong talent een grote impact kan hebben op jouw bedrijf is zeker. Echter betekent dit niet dat ieder jong talent bij jouw bedrijf past. Wij hebben zelf ervaren hoe belangrijk het is dat je medewerkers zich volledig kunnen vinden in de kernwaarden van je bedrijf en qua persoonlijkheid passen bij jouw bedrijfscultuur. Doordat wij ruim de tijd nemen een professional echt te leren kennen, ontdekken wij wat hun drijfveren en talenten zijn. Dit doen wij ook bij bedrijven om zo de juiste match te kunnen maken die bij beiden voor stabiliteit en groei zorgt. Dat is volgens ons de basis voor succes.

 

Ben jij op zoek naar jong talent voor jouw organisatie of heb jij ervaringen op dit vlak die je graag deelt? Neem contact met ons op, wij gaan graag het gesprek met je aan.

Cookie-instellingen
Je kunt hieronder je cookie-instellingen kiezen en accepteren: