-18b-3-categorien_0052_rechthoek-2

Vacature online marketeer: wat houdt het precies in?

Yuar is er voor jou!

Een online marketeer houdt zich in eerste instantie bezig met het online bekendmaken van een product, merk of dienst. Dat is eigenlijk de basis. Maar, in het vak van een online marketeer heb je weer verschillende disciplines zitten. Een online marketeer kan zich bezighouden met bijvoorbeeld SEO/SEA, e-mailmarketing, contentmarketing, social media marketing, conversie optimalisatie of analyses en rapportages opstellen. 


Een gevarieerde functie dus, waarbij je verschillende richtingen op kunt gaan. Dat maakt het werk van een online marketeer ook zo leuk, je kan je specialiseren in een bepaald onderwerp en je daar volledig op focussen. Samen met een team van andere online marketeers, ga je aan de slag met het behalen van doelstellingen en gaan jullie samen het online landschap proberen te veroveren met een opgestelde strategie. Wat moet je kunnen als online marketeer?

Een van de belangrijkste eigenschappen van een online marketeer is dat je de basiskennis hebt van andere disciplines binnen het vak. Op deze manier weet je wat voor een impact jouw werk heeft op dat van jouw team. Verder is het belangrijk dat je over analytisch vermogen beschikt. Je gaat aan de slag met het meten van data en dit doorvertalen in analyses. Uit deze analyses moet je weer doelstellingen en KPI’s kunnen opstellen, strategisch inzicht is een belangrijke factor. Uit de analyses moet je ook verschillende adviezen kunnen halen, zodat jij jouw team of klanten kunt aansturen. 


Communication is key! Het is belangrijk om goed te communiceren met jouw collega’s of klanten en jouw werk te kunnen verantwoorden. Daarbij ben je ook nieuws- en leergierig. Het internet blijft zich namelijk doorontwikkelen, je bent op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen die jij meeneemt in jouw dagelijkse werkzaamheden. Verder ga je altijd voor het beste resultaat en geef je de volle 100% om opgestelde doelstellingen te behalen. Waar kan je aan de slag?

Het fijne aan de functie van een online marketeer is dat je vrijwel overal aan de slag kan gaan. Een bedrijf dat zijn aanwezigheid in het online landschap wilt verbeteren of hiermee gaat beginnen heeft jouw kennis nodig! Je kan bijvoorbeeld gaan werken bij een bedrijf met een eigen marketingafdeling, maar wij zien ook veel mensen bij een online marketingbureau aan de slag gaan. Bij een online marketingbureau houd je je bezig met verschillende vraagstukken en help je meerdere bedrijven tegelijkertijd in jouw vakgebied.Yuar helpt jou verder!

Ben jij op zoek naar een vacature voor een online marketeer? Yuar helpt jou de juiste keuzes te maken in je carrière en begeleidt jou in dit proces! Hoe wij dat doen? Simpel. Allereerst maken wij kennis met elkaar, op deze manier ontdekken wij jouw ambities en talenten. Zo komen wij er samen achter waar jij precies naar op zoek bent en wat jij belangrijk vindt in jouw werk. Met onze persoonlijke begeleiding geven we jouw carrière een boost! Wij gaan op zoek naar de juiste baan voor jou, waar jouw plezier en ontwikkeling op nummer 1 staan. Bij Yuar vinden wij één ding in ieder geval heel belangrijk, doen wat je leuk vindt!

Cookie-instellingen
Je kunt hieronder je cookie-instellingen kiezen en accepteren: