-18b-3-categorien_0052_rechthoek-2

Hoe moet je solliciteren als je nog werkt?

Yuar helpt je!

Hi young professional! Je bent alweer een paar jaar geleden afgestudeerd en bent daarna direct begonnen met werken. Cool! Maar na ongeveer 3 jaar bij dat ene bedrijf gewerkt te hebben ben je op zoek naar een nieuwe, spannende uitdaging om met nóg meer plezier naar je werk te gaan. Hoe pak je dat precies aan? In dit proces is het van belang dat dit geen problemen veroorzaakt voor jouw huidige baan, wij geven jou graag wat tips!



Blijf gemotiveerd werken

Wanneer je op zoek bent naar een andere baan, ben je misschien al een beetje klaar met je werk en sta je wellicht al met één been buiten de deur. Toch is het van belang dat je je volledig blijft inzetten voor je huidige werkgever. Zorg er ook voor dat je alles op een professionele manier afrondt en een goede indruk achterlaat, een goede referentie kan natuurlijk nooit kwaad. Op deze manier hou je iedereen in het bedrijf tevreden en kun je met een gerust hart aan je volgende avontuur beginnen!



Maak tijd voor sollicitaties

Solliciteren tijdens werktijden is not done! Het is niet de bedoeling dat je onder werktijd aan het solliciteren bent of gesprekken aangaat met andere werkgevers, dit is in de meeste gevallen ook niet toegestaan. Andere werkgevers weten ook dat jij een andere baan hebt en zullen rekening houden met jouw werktijden om gesprekken met je te voeren. Wanneer je actief op zoek bent naar een nieuwe baan, plan hier bijvoorbeeld een aantal vaste avonden voor in (of pak even door in het weekend). Goed solliciteren doe je namelijk niet in een half uurtje, maar maak hier tijd voor en ga er goed voor zitten. 



Vertel het je collega’s (nog) niet

Je kent het vast wel, even met je collega’s bij het koffieapparaat hangen en lekker kletsen over andere dingen dan werk. Hoe leuk en aardig je collega’s ook zijn, hou het nog heel even voor jezelf dat je op zoek bent naar een andere baan. Don’t spill the tea! Of de koffie… Je collega’s kunnen een andere kijk op jou en jouw werk krijgen. Een verhaal binnen het bedrijf dat vervolgens bij je baas of leidinggevende terecht komt, daar zit je ook niet echt op te wachten. Het is daarnaast heel normaal om jouw collega’s hier (nog) niet over in te lichten. 



Yuar helpt jou!

Wil jij hulp bij het zoeken naar een andere baan? Yuar begeleidt jou! Wij helpen jou de juiste keuzes te maken in je carrière. Hoe we dat precies doen? Allereerst is het voor ons heel belangrijk dat wij elkaar leren kennen. Op deze manier ontdekken wij jouw ambities en talenten en komen wij er samen achter waar jij precies naar op zoek bent. Wanneer heb jij plezier in je werk? Daar gaan we achter komen. En terwijl jij aan de slag bent bij je huidige baan, gaan wij druk op zoek naar jouw nieuwe droombaan. Wij zorgen ervoor dat jij de juiste baan vindt, waar jouw plezier en ontwikkeling op nummer 1 staan! Bij Yuar vinden wij één ding in ieder geval heel belangrijk, doen wat je leuk vindt. 

Cookie-instellingen
Je kunt hieronder je cookie-instellingen kiezen en accepteren: